Prevencija

Pitate li se ikada zašto se neki ljudi razbole češće od drugih ljudi?

Odgovor može biti u slabom imunitetu tj. smanjenoj sposobnosti borbe protiv bakterija, virusa i drugih tjelesnih nametnika.

Vaš imunitet je vaša obrana prema određenim vanjskim agensima. Sastoji se od mreže stanica, tkiva i organa koji rade zajedno kako bi zaštitili tijelo.

Ako iz nekog razloga organizam ima nizak nivo leukocita, u datom trenutku se neće moći izabrati protiv bolesti. Stoga je važno da znate određene vrste signala kako bi vaš liječnik mogao utvrditi porijeklo ove slabosti.

Za pad imuniteta možete koristiti razne dodatke prehrani (vitamini, minerali).

Njih možete pronaći u svim ljekarnama, drogerijama i bolje snabdjevenim prodavaonicama zdrave hrane. Prodaju se u vidu tableta, kapsula, sirupa, praškova, sprejeva i napitaka.

Međutim, za jačanje imuniteta možete koristiti različite domaće pripravke. U nastavku pogledajte neke od njih:

Crveni napitak:

Izrendati 1 kg mrkve, 1 kg limuna, 1 kg cikle, 1 kg jabuke i dodati ½ kg meda. Ostaviti 1-2 dana da pusti sok, a zatim procijediti kroz gazu. Piti ujutro 2 žlice na prazan stomak. Čuvati u hladnjaku ili u manjim porcijama (kockice za led) u zamrzivaču.

Bijelim lukom protiv prehlade:

Iscijediti 4 limuna i pomiješati sa 4 žlice meda, 2 režnja češnjaka i 4 cm dugog đumbira. Dobro mutiti dok se ne dobije homogena smjesa.Uzimati jednu žlicu na prazan stomak. Čuvati u hladnjaku.

Melem za imunitet:

U blenderu samljeti sitno po 100 g oraha i badema, 200 g lana i 50 g sjemena koprive, pa sve pomiješati sa 1 kg livadskog meda da se dobije jednolična masa. Uzimati nekoliko puta na dan po jednu žličicu.

Kurkuma i med:

Ovaj preparat naziva se još i „zlatni med“. U 100 g meda potrebno je dodati 1 žličicu kurkume u prahu. Može se uzeti više puta na dan.

Na mnoge načine možemo pomoći svom organizmu tj sebi. Prevencija je jako bitna jer tako pomažemo svom organizmu tj sebi.

Međutim, medicina je ta bez koje ne možemo. Kako bi izbjegli troškove uslijed različitih medicinskih usluga ugovorite policu dopunskog zdravstvenog osiguranja.

Za više informacija kliknite ispod na “saznajte više” i bez ikakve obveze zatražite INFO izračun.

Zatražite INFO izračun i ako već imate dopunsko osiguranje – NE PLAĆAJTE VIŠE NEGO JE POTREBNO!

Saznajte više

× WhatsApp