Na registraciju bez stresa

Iako je jednom godišnje, mnogima čini stres! Pogotovo osobama koje idu prvi put na registraciju.

U nastavku vjerujemo da će te dobiti korisne informacije na ovu temu.

Prva bitna informacija je da znate do kada vrijedi registracija (na poleđini prometne piše datum isteka). Prije odlaska na tehnički preporuka je da napravite osiguranje.

Dolaskom na stanicu za tehnički pregled odlazite na šalter kako bi uplatili tehnički a zatim sačekate da kontrolor preuzme Vaše vozilo.

Pregled vozila traje oko 25 min. Nakon tehničkog kontrolor će Vam reći da li je vozilo ispravno ili ne.

Ukoliko je vozilo ispravno, tada na šalteru dajete osiguranje i plaćate ostale troškove (cestarina, naknade za okoliš itd…).

Ako je vozilo neispravno, kontrolor će Vam dati papir na kojem piše što je potrebno popraviti.

Imate rok od 15 radnih dana za popravak vozila i dolazak na ponovljeni tehnički pregled. Ukoliko dođete nakon tog roka ponovno plaćate tehnički pregled.

Mnogi misle da se dopušta upotreba vozila 15 dana nakon isteka registracije. To je skroz netočno i ukoliko Vas policija zaustavi dan nakon isteka Vi ste u prekršaju.

Upravo zbog svega navedenog, preporuka je da na tehnički idete nekoliko dana prije isteka registracije.

Najranije, na registraciju, možete ići 30 dana prije isteka.

Preporuka sa naše strane da ukoliko je to moguće registraciju obavite u istom mjesecu kada ona i izlazi. Bez obzira na to, datum isteka registracije neće Vam se skratiti.

Ukoliko dođete u mjesecu prije (npr. registracija izlazi u 8-om a vi dođete u 7-om), tada će Vam registracija vrijediti do zadnjeg dana u tom mjesecu naredne godine.

Za razliku od datuma registracije datum osiguranja vezati će Vam se za datum na tekućoj polici.

Kada je riječ o Auto osiguranju, ono je obvezno osiguranje i ono pokriva štete koje automobilom učinite drugima.

Na policu Auto osiguranja možete ugovoriti i neka dodatna pokrića (nezgoda, asistencija, zaštita bonusa, sudar sa životinjama, lom stakla i druga).

Kliknite ispod na „saznaj više“ za više informacija o Auto osiguranju i u nekoliko jednostavnih klikova zatražite INFO izračun a mi ćemo, iz široke ponude koju imamo, pronaći najbolju ponudu za Vas.

Saznaj više

× WhatsApp